opc_loader

Als u niet uw antwoord op uw vraag hier vindt, onze klantenservice is u graag van dienst. U kunt ook veel antwoorden terugvinden in de handleiding. U kunt deze HIER bekijken of downloaden.

> De koffie loopt langzaam uit de uitloop  (druppelsgewijs) of duurt erg lang, waar kan dit aan liggen? 
De koffiemaalgraad is waarschijnlijk te fijn afgesteld, wijzig aub de maalgraad in een wat grovere stand. (LET OP!! wijzig alleen de maalinstelling als de molen aan het malen is). Wanneer u poeder koffie gebruikt let dan op dat deze niet te fijn is (een goede maling is iets fijner dan snelfiltermaling).

> Wanneer ik mijn NIVONA spumatore gebruik is de melk wel warm maar niet geschuimd, hoe krijg ik dit verbeterd?
In de meeste gevallen is de spumatore dan vervuild. Haal de NIVONA spumatore uit elkaar en maak deze schoon met onze NIVONA cappuccinoreiniger NICC705.

> Van welk materiaal is het maalwerk gemaakt van de Nivona Koffimachines?
Het maalwerk is conisch gevormd en gemaakt van hoogwaardig gehard staal.

> Is het normaal dat er (warm)water in de lade komt na elke koffiezetbeurt? 
Ja dat is normaal, na elk gebruik wordt het overtollige water wat nog onder druk in de zetgroep zit van binnenuit via het drainageveniel in de lade achtergelaten.

> Is een volautomatische koffiemachine beter dan een Piston machine?
Het is niet echt een vraag of het beter is dan het ander, dit is individueel afhankelijk. Als iemand graag koffie op een speciale wijze wilt bereiden natuurlijk is dan een piston machine ideaal. Maar als u gaat voor gemak en een ongecompliceerde manier van koffiezetten met topkwaliteit en een degelijk prijs, Dan is de Nivona volautomaat de beste keus.

> Moet een volautomatische koffiemachine worden gereinigd en ontkalkt?
JA, Alleen wanneer een machine goed onderhouden wordt (tijdig reinigen en ontkalken) zal de machine u machine uw kunnen voorzien van een goed kopje koffie. Leest u aub aandachtig dit hoofdstuk van de gebruiksaanwijzing en let op de meldingen in uw display.

> Welk ontkalkingsmiddel is het beste voor mijn machine?
Gebruikt u aub alleen Nivona vloeibare ontkalker. Nooit Azijn gebruiken dit kan de machine schaden.

> Hoe kan ik de smaak (koffiesterkte aanpassen)?
Uiteraard kunt d.m.v. de keuzeschakelaar de koffiesterkte mild,normaal en sterk kiezen (de koffiehoeveelheid is dan resprectievelijk 7, 9 of 11 gram  per kopje). De maalinstelling moet op de middenstand staan. Uiteindelijk probeert u een kopje koffie op de normale koffiestand. Is deze te slap of te sterk van smaak dan past u in eerste instantie de koffiesterkte aan in MILD, NORMAAL, of STERK. Mocht u dan nog niet de gewenste smaak hebben dan kunt u besluiten om de maalinstelling aan te passen (let op pas deze alleen aan als de molen koffie aan het malen is).

Menu